Блиндирани врати

Блиндираните врати представляват специален вид усилени врати. Най-често усилващите елементи са направени от метал, точно поради тази причина можете да чуете и другото им наименование – метални врати. Но тук трябва да споменем и няколко разлики: една обикновенна метална врата може и в общия случай е по-неустойчива от специално проектираните да издържат големите предизвикателства на крадците блиндирани врати.

Границата между дома и външния свят, първите черти на вашата индивидуалност, това представлява входната врата във вашата къща.
Всяка блиндирана врата е на първо място в защита на вашият дом срещу нежелано проникване – взлом. Тези врати са създадени с помоща най-модерни устройства за сигурност и технологии, които ние можем да предложим на своите клиенти. Блиндираната врата може да се облече както искате, да се хармонизира с вас и да отрази начина ви на живот.

Крилото и касата на блиндираните врати са изработени от профилирана, електропоцинкована стомана. Роботизираната поточна линия се грижи за най-голямо качество и прецизност при изработката на блиндирани врати. Крилото е покрито с интериорни плоскости в над 2 000 разновидности. Oбкантващият профил на крилото е от пластифицирана стомана така блиндираната врата става ударо и взломо устойчива. Заключването на металното крило към металната каса е четиристранно и се осъществявя с моторни брави, касови брави и/или брави със секретни патрони с електронно блокиране. Това придава изключителната сигурност на блиндираните врати.

Бравите притежават функция прекодиране (във всеки един момент могат да бъдат закупени запечатани нови ключове и да бъде сменена секретността на бравата). Уплътнителите осигуряват топло и шумоизолацията на жилището. Стандартно във вратите са вградени: регулируем падащ праг (за уплътнение към пода), девиатор (за странично заключване), регулируеми панти и пасивни шипове за защита на пантите. Благодарение на фиксаторът на отварянето вратата защитава жилището от взлом. В блиндираните врати могат да се монтират широкоъгълни шпионки – 160 – 200 градуса. Обковът бронз, мат хром, лъскав хром или месинг е по избор: фиксирана или подвижна топка с дръжка.

Блиндираните врати предлагани от Омега Интериор ЕООД притежават сетификати за взломоустойчивост по ENV 1627-1, маркирани са със знак CE и се придружават от декларации за съответствие на производителя. Блиндираните врати притежават 2 години европейска гаранция.

Панели за Блиндирани врати

Всеки стил и вкус може да бъде задоволен в рамките на хиляди цветове, видове дърво и орнаменти: фрезовани панели, пантографирани, панели с корнизи, лакирана, масивно дърво лакирано на водна основа или в двойно облицован алуминий. Има и богат избор от модели, направени от група специалисти резбари и продуктови ръководители, чиито вкус извайва в старинен стил дърво от орех, кестен, дъб и череша с техниките на традиционната дърворезба и инкрустация.
Всички модели блиндирани врати са оборудвани стандартно с падащ праг-лостов механизъм снабден с гумен уплътнител работещ в затворено положение на варата. При затваряне на крилото вграден в механизма палец се притиска в касата на вратата и избутва лост с гумен уплътнител за изолоране от долната страна на вратата а при отваряне автоматично се повдига във вътрешността на вратата. Перфектното решение за топло, шумо и димо изолация.

Благодарение на новото устройство за ограничаване на отварянето „ OPEN VIEW ще можете да се насладите на лимитирано отваряне на блиндираните врати с възможност за поглед пред тях и същевременно с това металната врата ше ви защити от нежелано проникване.

„AIR-WATER- WIND“ система в Блиндираните врати

Тази система увеличава звукоизолацията, навлизането на вода под вратата и така нежеланото „свирене“ на вътъра под вратата.

Закрепване на конструкцията на металните врати.

Носещата конструкция на металната (блиндирана) врата е съставена от два дебелостенни стоманени профила, т.нар. „черна“ каса. която се анкерира в стената и към нея посредством винтове се закрепя основната каса носеща крилото на вратата. Всички метални детайли в една блиндирана врата са поцинковани и прахово боядисани за дълготраиност и устойчивост на атмосферни влияния.

Един от най-интересните модели е SYNUA – това е модел с изместена ос на въртене, която лагерува на горна и долна панта в пода. По този начин колекцията предлага врати до 200 см широчина на крилото и 300 см височина, без да се нарушава баланса, сигурността и лекотата на работа на вратата.

Tekno

Блиндирани врати

Synua

Блиндирани врати