Многослоен паркет

Natural Genius

Колекция
Natural Genius.

Възможно ли е да преоткрием отново нашия под от дърво? Сега вече-да. Колекцията Natural Genius на Listone Giordano  прави революция в тази област, пренареждайки естетическите канони на класическите повърхности и общата геометрия при полагането на настилките. Благодарение на включването на световни дизайнери се раждат колекции, които са първообраза на бъдещите подове от дърво. Тези, които ще са утре, превръщайки ги в интериорна система, изцяло персонализирана, абсолютно екологична и надеждна.

Правоъгълните форми се преобразуват в причудливи ромбоиди с различни размери на страните благодарени на „магическата“ формула на трансцеденталните числа. Това е SLIDE на Danielle Laggo. Фигурите се въртят, плъзгат се и накрая оформят неповторима композиция.

BISQUIT – това е проект, който се развива около концепцията за меките линии и свободните форми, изпълнени в различни композиции. Създадената от Patricia Urciola  колекция е разработена в 6 варианта на размери – от малките „бисквитки“ до големите заоблени дъски, които могат да се съчетават и с класически паркет в една композиция

Основният елемент на колекцията MEDOC , създадена от Michele de Lucchi, е трапецовидната форма на елементите, което възстановява старото рязане на дъски за направа на подове и маси, които са съчетаван по форма, за да няма загуба на материал. Допълнителното напречно прорязване на повърхността и пречупването на светлината през тези нарези създават допълнителни  емоции и наслада от съвършенството на продукта.

Една мрежа от линии създава текстура от дървени повърхности ориентирани перпендикулярно една спрямо друга. Това е FOXTROT на дизайнера Mateo Nunziati.

Classica

Многослоен паркет

Atelier

Многослоен паркет